top of page
תמונת הסופר/תסיון בן משה - פסיכולוגית

חרדה היא לא פחות מדבקת מקורונה

בימים אלו של מגפת הקורונה רבים חוששים. נגיף חדש ומסתורי מסתובב ברחובות, אי אפשר לראות אותו, אבל אפשר להידבק ממנו בקלות ואפילו חלילה למות ממנו, זה באמת מפחיד. אז קודם כל חשוב לזכור שזה לגמרי נורמלי לפחד במצב הזה. הבעיה מתחילה כשהפחד הופך לחרדה שמ נהלת אותנו וקל במיוחד להדבק בחרדה הזאת, מספיקה צפייה במהדורת החדשות.


אז מה כדאי לעשות?


* לצמצם צריכה של חדשות – בחדשות נוטים להביא סיפורים קורעי לב ולחזור שוב ושוב על מספר החולים והמתים, זה אולי מעניין, אבל עשוי להיות מלחיץ. לכן, כדאי לצמצמם כמה שניתן צריכה של חדשות ולהסתמך על מקורות אמינים בלבד.


* הסטטיסטיקה לטובתנו - כדאי לנסות לחשוב על הדברים בצורה רציונלית. הנגיף אומנם מפחיד, אבל סה"כ הסטטיסטיקה לטובתנו. בנתונים הנוכחיים הסיכוי לא לחלות גדול יותר מהסיכון כן לחלות. וגם אם תחלו רוב האנשים מחלימים וחוזרים לחייהם, במיוחד מי שלא נמצא בקבוצת סיכון. עדיין חשוב כמובן לשמור על כל ההנחיות, אבל כדאי במקביל לזכור שהסיכוי למות מהמחלה הוא די נמוך.


* ריחוק פיזי אבל לא רגשי – מחקרים מוכיחים שוב ושוב את החשיבות של תמיכה חברתית בהתמודדות עם משבר. בהחלט חשוב לשמור על ריחוק פיזי, אבל ממש לא כדאי לשמור על ריחוק רגשי. תדאגו לדבר עם אדם קרוב ולחלוק איתו את התחושות שלכם. אם אין אדם כזה ניתן לפנות למוקד תמיכה טלפוני או לטיפול פסיכולוגי.


* לשמור על שגרה – בין אם אתם בחל"ת, בעבודה מהבית, עם הילדים, או בבידוד, סביר להניח שהשגרה שלכם השתנתה בצורה משמעותית. שגרה ועשייה תורמים לשיפור מצב הרוח. אנשים רבים מדווחים על כך שכשהם עסוקים אין להם זמן לשקוע במחשבות שליליות. תנסו לייצר לעצמכם שגרה ואל תשכחו לשלב בה גם פעילויות מהנות.


コメント


bottom of page